Mandalák / Mandalas

No images


Cikkek
A szépet látni 1.

A mai nap nagyon alkalmas arra, hogy a tavon, a Balatonon meditáljunk. Minden elem a kedvünkre van. Érzékeinkben és az elménkben az összes elemet tudjuk integrálni, beépíteni. Az ég nyitottsága, a szél energiája és a víz, ezeket mind magunkba tudjuk gyűjteni. A fák mozgása, a madarak játszanak és élvezik az életet. Olyan sok mindent kaptak az emberek. Olyan sokat, hogy az emberek meg sem érdemlik. Az emberiségnek a természet rengeteg ajándékot adott, a teremtő annyi mindent hozott létre számunkra, az emberek pedig mégis hálátlanok, boldogtalanok, panaszkodnak, követelnek és lehangoltak. Valaminek kell lennie az emberekben, ami nem egészen jó.

Bővebben...
 
Emlékezni

Asmaranan azt jelenti, emlékezni. Emlékezni, de mire? Arra, amit elvesztettünk, amiről elfeledkeztünk. Sok mindent elfelejtettünk már. Nem emlékezünk mindenre, nagyon szelektív az emlékezetünk, csak arra emlékezünk, ami nekünk megfelelő, ami megnyugtat minket, ami könnyű, ami csak úgy történik, ami csak úgy megvan. Ha mindenki eszik, akkor mi is eszünk, ha mindenki alszik, akkor mi is alszunk, mindenki pletykálkodik, mi is pletykálkodunk, mindenki vásárol, mi is vásárolunk. De sokkal több minden van, mint ezek a dolgok.

Bővebben...
 
Úton

Újból, megintcsak Swamiji üdvözöl bennünket az életünk útján. Az út, amelyek sosincs vége, miután nincs eleje, nincs véges sem. Körbe-körbe megyünk, a kör az egy végtelen kör. Nagy kérdés, hogy hány életbe kerül, amíg a kört befejezzük. Minden alkalommal, amikor belépünk ebbe a spirituális tanítás körébe (mint most is), akkor minden alkalommal meg kellene oldalunk egy részét ennek a misztériumnak. Nagyon sok misztériuma van az életnek, a teremtésnek.

Bővebben...
 
Vezetett meditáció

Figyeljük a légzésünket, ahogy ki és belélegzünk. Érezzük az energiát, érezzük az erőt. Érezzük az életünket. Azáltal, hogy megfigyeljük az életünket, az életenergiánkat jobban fogunk tudni róla, tudni fogjuk, érteni fogjuk a létezésünket.

Bővebben...
 
Pránajáma gyakorlatok

Nagyon fontos számunkra a pránajama, az egészségünk, elménk, gondolataink miatt. Ha van időnk, akkor fél óra pránajamát végezzünk, napi 5-10 perc is jó, de ha van időnk, akkor inkább fél órát. Vizsgáltassuk meg egy orvossal, hogy milyen a tüdőnk légzéskapacitása, és ha ez a szám alacsony, akkor mindenképpen végezzünk pranajámát, mert ezáltal tudjuk növelni a légzéskapacitásunkat.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ashramok / Ashrams

Bejelentkezés / Log in