Mandalák / Mandalas

No images


Cikkek
A Gangesz 2.

Indiában volt egy király, akinek az összes ősét megátkozták és azt mondták, hogy amíg a Gangeszt ide nem hozzák, addig nem lehet megtisztítani az ősét. Bramhának tapaszját végzett és mindez Bramhának kedves volt, meghallgatta a király kérését.
- Odaviszem a Gangeszt. De ki fogja tartani? – kérdezte.  – Mert, ha elengedem a Gangeszt, akkor az egész Föld el fog pusztulni. Valakinek tartania kell.

Bővebben...
 
A Gangesz 1.

A hagyományos tanítási módszer, amikor a tanítvány tanul a mestertől, akkor a Gangesz partján ülnek egy fa alatt. Volt egy szvámi, Sivananda Sarasvati. Dél-Indiában volt orvos. Abbahagyta a sikeres orvoslását, lemondott mindenről, elment Rishikesbe, tapasztját végzett egy fa alatt a Gangesz mentén. Megvilágosodott és megalapította a Sivananda ashramot, ahonnan nagyon sok jó tanító és tanítvány kikerült. Egyszer a Svamijival együtt voltak a Gangesz mentén tapaszját végeztek a Himalájában 1954-ben. A Jóga vedanta elvű akadémiát hozta létre. Az erdőben alapították meg, a mesternek a hagyományos tanítási módja a fa alatt van.

Bővebben...
 
Spirituális biztosítás

Amikor Svamiji utazik a világban, és hotelban száll meg, akkor két kérdése van mindig: ki tudja-e nyitni az ablakot és tud-e sétálni valahol. A friss levegő olyan, mint a szabadság. A természetben való sétálás szintén a szabadság jelképe. Vannak emberek, akik a szabad levegőn alszanak, a föld az ágyuk, a csillagos ég a tető. Próbáltuk már valaha éjszaka kint aludni és nézni a csillagokat? Nagyon érdekes és szokatlan élmény, hogy az ember fekszik és nézi a csillagokat, az összes csillagot és a Holdat is láthatja. A házak olyanok, mint a zárt egységek, bezárnak minket. Olyan, mint a szellemünk, a lelkünk is be van zárva a testünkbe, szinte csapdában van. Néha valakinek nehezére esik, hogy a testüket elengedjék.

Bővebben...
 
A szépet látni 2.

Buddha ment a tanítványával, Anandaval. Beléptek egy királyságba, amit egy királynő uralt. Amikor ez a királynő még csak hercegnő volt, akkor Buddhához szeretett volna hozzámenni, de Buddhát nem érdekelte a házasság. Buddha megnősült, akkoriban több feleség volt megengedve. Asódharával házasodott, ez egy megrendezett házasság volt, Rahul volt a fia és Rahul születésekor Buddha elment. Tehát hozzá akart menni, amikor Buddha még herceg volt. És miután Buddhát nem érdekelte a házasság, az ajánlatot visszautasította. Később a hercegnő apja meghalt, akkor ő lett a királynő. Amikor megtudta, hogy Buddha az ő királyságán megy át, annyira dühös volt Buddhára, hogy őt visszautasította annakidején. Nagyon veszélyes a nők szidalma…

Bővebben...
 
A szépet látni 1.

A mai nap nagyon alkalmas arra, hogy a tavon, a Balatonon meditáljunk. Minden elem a kedvünkre van. Érzékeinkben és az elménkben az összes elemet tudjuk integrálni, beépíteni. Az ég nyitottsága, a szél energiája és a víz, ezeket mind magunkba tudjuk gyűjteni. A fák mozgása, a madarak játszanak és élvezik az életet. Olyan sok mindent kaptak az emberek. Olyan sokat, hogy az emberek meg sem érdemlik. Az emberiségnek a természet rengeteg ajándékot adott, a teremtő annyi mindent hozott létre számunkra, az emberek pedig mégis hálátlanok, boldogtalanok, panaszkodnak, követelnek és lehangoltak. Valaminek kell lennie az emberekben, ami nem egészen jó.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ashramok / Ashrams

Bejelentkezés / Log in