Mandalák / Mandalas

No images


Cikkek
Te választod az utad

Nagyon sok út, és sok ösvény, vágány van. Néhány út maga nagyon gyönyörű, teljesen jó, kielégítő. És vannak utak, amelyek szerencsétlenek, buckásak. De léteznek gyönyörű ösvények is. És vannak utak, amelyek tüskékkel, szeméttel vannak tele, rossz szaggal, sok a csúnyaság. Miénk a választási lehetőség, hogy melyiken menjünk, hogy a szép úton szeretnénk menni, ahol sok a virág, gyönyörű a táj, gyönyörű a vibráció, vagy inkább a büdös úton szeretnénk menni, ahol sok a szenny, a kosz, a tüske. Életeinkben rengeteg a választási lehetőségünk. Bár nem mindent tudunk a saját vágyaink szerint megvalósítani, de emlékezzünk arra, hogy bármilyen kívánságot is gondolunk ki, az mind a mi részünkké válik, és azokon mind át kell mennünk valamilyen módon. Mindez csak idő kérdése. Ez az elme, az érzékeink ereje: bármit is hozunk létre, azon át kell mennünk. Az idő lehet, hogy más. Lehet, hogy most akarjuk, de valamikor máskor, másik időben fog megtörténni. De nem lehet elmenekülnünk ezek elől. Valamit most akarunk és itt, de az elménk nagyon összetett és trükkös. Az elme olyan, mint egy gyerek, mindent meg akar szerezni.

Bővebben...
 
Utolsó előadás

Bár kint felhős, borult az ég, a szívünkben mégis létre tudunk hozni napfényt. Rá tudunk hangolódni az élő természetre. Azért vannak ezek a megnyilvánulások, hogy élvezzük, hogy a negativitás ne kapjon el minket, ne ragadjon el magával minket, hogy a pozitív inspirációt tartsuk meg magunkban.

Bővebben...
 
Esőzés

A természet néha ráveszi az embert arra, hogy kicsit befelé tekintsen. Annyira lefoglal minket a külső világ, a külső énünk, hogy elfelejtkezünk a belsőről. Amikor ilyen nagy esőzés van, mint ma, akkor legjobb, ha az ember házon belül tartózkodik és kontemplációval, meditációval, elmélkedéssel tölti az időt. Az elménk így sokkal nyugodtabb. Ekkor tudunk koncentrálni, meditálni és az igazi önvalónkat egy belő tiszta fénynél megnézni. Úgy a boldogságot, mint a boldogtalanságot mi magunk hozzuk létre. Akkor miért ne hoznánk létre a boldogságot? A boldogságnak a forrása is magunkon belül van.

Bővebben...
 
Anyagi és szellemi értékek

A Purnatirth Jógaközpont alkalmas arra, hogy az embereknek tudást nyújtson. Itt mindenkinek az adakozása arra kell, hogy egy olyan platformot tudjunk teremteni, ahol mások is kaphatnak instrukciót, ötleteket a fejlődéshez. Én inkább humanitárius és szellemi alapokon szoktam beszélni, nem pedig másból kiindulva. Ha az anyagi síkból indulnék ki, akkor nem hinném, hogy lenne valaki, aki ezt megengedhetné magának.
A világi egyetemeken senki sem tudja megengedni magának, hogy az óradíjamat kifizesse. Ha az ember a szellemi szinten akar díjszabást hozni, akkor a történet egészen más. A szellemi szint nagyon-nagyon drága. S milyen drága? Kabir ezt mondja: „Ha egy igazi gurut találsz, add neki a fejedet, és akkor még nagyon olcsó voltál, volt.”

Bővebben...
 
Kommunikációs utak

Meg kell mindenkinek találnia a maga útját a másik emberhez, hogy hogyan tud vele kommunikálni. Úgy tűnik, mindannyian nagyon komplikáltak vagyunk. Nem érti meg mindenképpen egymást két olyan ember, akik 50 éve élnek együtt, egy nyelvet beszélnek, együtt esznek, isznak, egy csomó dolgot együtt csinálnak, és mégsem értik meg egymást. Sőt, nagyon távol vannak egymástól. Ezért nagyon fontos a valódi kommunikáció.
Persze most nem a beszélt nyelvekről beszélünk. Van egy baba Indiában, akit úgy neveznek, Mauni Baba, a Hallgatag baba. Néha elutazik az Egyesült Államokba, de mindenkivel kommunikál valahogy. Nagyon sokszor megfigyelhetjük, hogy minél kevesebbet beszélünk, annál erőteljesebbekké válunk. A belső, a finom síkon végbemenő kommunikáció nagyon hatalmas és erőteljes.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ashramok / Ashrams

Bejelentkezés / Log in