Mandalák / Mandalas

No images


Cikkek
Káli juga

Szívünk gyógyuljon meg. Elménk gyógyuljon meg. Fülünk gyógyuljon meg. Nyelvünk gyógyuljon meg. Az összes érzékszervünk gyógyuljon meg és hangolódjon rá az Isteni energiára, az Isteni erőre. Most a Káli juga van, ezen kontempláltam, és a Káli jugában sok minden, sok ellentmondásos dolog történik. Sok megnyilvánulás megdöbbentő, hihetetlen, váratlan. Ez az a része az időnek. A Káli juga minden értelemben az ellentmondást képviseli.

Bővebben...
 
Mindennapi bölcsesség

Indiában mielőtt ételt esznek, felajánlják. Tuvadiam bastu govinda – minden a tiéd mondják, praszádként veszem, hogy számomra táplálékot vegyek. És átadom magam Bramhának ami bennem van és benned van. Ez az átadás, felajánlás, az istenség tette, cselekedete. Az összes aspektus integrálódik. Minden, ami isteni tett, bármi, amit teszünk, az része a szádhanánknak, a tapaszjánknak, a szellemi gyakorlatunknak. Minden a növekedésünkké válik, és mi azokon keresztül növekedünk és azok is növekednek rajtunk keresztül. Integrált, teljes cselekedet. Még egy sétálás is meditációvá válik. Az alvás szamádhivá válik. Amikor minden tettünk azzá válik, akkor sétakor azt mondjuk, hogy én tehozzád sétálok. Amikor beszélünk, akkor energiát hívunk elő. Bármit is teszünk, beszélünk, sétálunk, mind a mi növekedésünket szolgálja. Nincsenek krízisek, problémák, bűntudatunk, sajnálkozás, mert minden cselekedetünk a magasabb elveken alapul.

Bővebben...
 
Jantra, mantra, tantra

Az indiai klasszikus filozófiában három kategóriát írnak le: jantra, mantra, tantra. A jantrában látjuk a szimbólumokat, amelyek az élet, a kozmosz magyarázzák meg. Van a mantra, a misztikus erő, gyökér, mag formájában, ami előhívja az energiát. Amikor azt ismételgetjük, hogy Krisna, Ráma, akkor Krisnának figyelnie kell, hogy mi ezt megmutatjuk. Az ember, ha sokat mondja, akkor csak figyelnie kell, csak odamegyünk, hogy segíthetünk. A mantra ereje hatalmas. Előhívjuk a belső, a kozmikus energiát, a bennünk szunnyadó energiát előhívjuk ezáltal. A jantrának és a mantrának is sok osztálya van, különféle aspektusokkal foglalkozik. Több millió mantra van, az ember saját egyéni fejlődése szerint vannak kialakítva a mantrák.

Bővebben...
 
Ültesd át gyakorlatba!

Sokat tudunk olvasni, sokat tudunk hallgatni, sokat tudunk beszélgetni, sokat tudunk gondolkodni. Mégis, amikor gyakorolni akarjuk az egészet, akkor elbukunk. Ez a legnehezebb feladat. Amit megértünk, amiben meg vagyunk győződve, azt hogyan tegyük a gyakorlati életbe, hogy javunkra váljon az igazi értelemben. A tudás nagyon szórakoztató, nagyon magával ragadó, izgalmas, misztikus. Amikor a saját életünkben kellene követnünk mégis úgy tűnik, elfelejtjük.

Bővebben...
 
A legnagyobb ajándék

A legnagyobb ajándék a tudás adása. A többi ajándék is elmegy, rendben van, de a tudás a legnagyobb. Ez a könyv – a Bölcs életvitel 2. része, amit magyar fordításban most kapott meg Svamiji - arról szól, hogyan tudjuk az életünket a legjobban megélni és vezetni.

Van egy olyan, hogy az optimális haladás. Az ember él, akkor miért ne tudná a legjobbat megtenni, miért akarna sajnálkozni az út végén, hogy ó, micsoda pazarlás volt. Azt kell mondani az út végén, hogy jól éltem, semmit sem sajnálok. Semmit nem hagytam magam mögött, ajtót, amit ne tudtam volna kinyitni. Mindent megnéztem, minden lehetőséget megpróbáltam. Az út végén azt mondjuk, hogy megtettem mindent, minden lehetőséget megvizsgáltam, nem hagytam ki semmit és nem ment kárba az életem. Érezzük mindig ezt a nap végén is!

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ashramok / Ashrams

Bejelentkezés / Log in