Mandalák / Mandalas

No images


Cikkek
Quo Vadis, Discipulus?

Az útMerre tartasz, tanítvány?

Egy ember felszáll a buszra. Jön a kalauz és megkérdezi tőle: „Hová utazik?” Az ember így válaszol: „Fogalmam sincs. Éppen ez a problémám. Csak megláttam a buszt és felszálltam.”

Ilyen a te életed is? Vagy te tudod, hogy mit akarsz az életben? Kell, hogy tudd, mit akarsz! Amint rájössz erre, az életed nagyon könnyűvé válik. Ha nem tudod, mit szeretnél, ha nincs életcélod, az baj. Ha fogalmad sincs arról, hogy merre mész, arról sem lehet fogalmad, hogy hová fogsz megérkezni – ez olyan, mintha sötétben tapogatóznál.

Bővebben...
 
A prána, a légzés

A következő előadás 1980. március 29-én hangzott el Vágotpusztán.

PranajamaA prána az életerő, az energia. Ez az energia az alapja az életnek. Nagyon fontos, hogy a prána akadály nélküli áramoljon bennünk. Testünkben egy főprána és négy mellékprána van, amelyek a főpránát segítik. Az öt prána energiakombinációjával tartjuk fenn a testünket. Így lélegzünk be és ki, így emésztünk, így engedjük ki a mérget a testünkből. A pránának nincs formája. A prána erő, energia, ami fenntartja a testet.
Ne felejtsük el, hogy amit hallunk, érzékelünk, amit megeszünk, amit látunk az részese lesz a testünknek. Minden, ami velünk történik, része lesz a testünknek, része lesz az egyéniségünknek.

Bővebben...
 
Előadás 1980. március 28-án

A követekező előadás 1980. március 28-án hangzott el Vágotpusztán.

Hófödte hegycsúcsA tolmács bevezetője: Azt hiszem, kevesen tudjátok, hogy az elmúlt két hónap meglehetősen izgalmas volt számomra, mivel nem tudtam érintkezésbe lépni Swamijival és ezért nem tudtam, hogy erre vagy a következő hétvégére beszéltük meg a látogatást. Mindemellett azt sem tudtam, hogy mikor, hogyan értesítselek benneteket. Próbáltam ezt nem mutatni senkinek, hiszen Swamiji – miután San Franciscóból megérkezett Angliába – a többieknek azt mondta, hogy csak nyugodtan készítsük elő a programot, mert ha nincs repülőgép, akkor is itt lesz. Ha magának kell repülnie, akkor is. Swamiji ez alatt azt érti, hogy akkor levitálással érkezik ide.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 Következő > Utolsó >>

Ashramok / Ashrams

Bejelentkezés / Log in