Mandalák / Mandalas

No images


Cikkek
Érzelmeink ereje

MadárSwamiji elmesél egy történetet egy madárról, aki a saját világát akarta megvédeni a „hatalmassal” szemben. Ennek a madárnak a tengerparton volt fészke a fiókáival de egy nap jött a dagály és magával vitte a kicsikkel együtt az otthonát. A madár, egy pici veréb, nagyon mérges lett, az egész óceánt el akarta pusztítani e miatt. Rettenetesen haragudott az óceánra, amiért a saját kis világát elpusztította. Elhatározta, hogy kiszárítja az óceánt, hogy így más állatra már ne legyen veszélyes. Kis kavicsokat hozott és bedobta a vízbe, éjjel-nappal ezt csinálta, annyira kitartó volt. Időközben éhes lett, álmos és fáradt, de csak hozta és dobálta tovább a vízbe a kavicsokat.

Bővebben...
 
Az Aranykor 1.

VisnuNégy kort tudunk megkülönböztetni: Aranykor, amely az igazság kora, aztán a kevesebb igazság, a még kevesebb igazság, és végül a Kali yuga, a mai kor. Esetleg mondhatjuk azt, hogy az a három előző kor az Aranykor. Mi a különbség az előző korok, az Aranykor és a Vaskor, avagy Kali yuga között? Az Aranykorban, az igazság korában mondhatjuk azt, hogy 1 százalék volt a negativitás, a tudatlanság, a butaság, és 99 százalék viszont tisztaság és igazság.

Bővebben...
 
Anyagiak és a spiritualitás

PénzérmékKérdés: Milyen fizikai, lelki magyarázat lehetséges az anyagi problémákra, inflációra?

Swamiji: Ez egy praktikus és valós kérdés. Amikor szellemiségről beszélünk, akkor az mindent fed, minden fizikai, minden anyagi kérdés, probléma, az része a szellemi kérdéseknek. Helytelen lenne azt mondanunk, hogy a szellemiség az elkülönül életünk többi részétől. Minden, ami hat ránk, azok mi vagyunk és minden, ami lényeg, az szellemiség. Az az igazi, ha az ember szellemiséget visz az élet minden területére. Amikor az országoknak a gazdaságáról, az anyagi helyzetéről beszélünk, akkor egy rendszerről beszélünk.

Bővebben...
 
Találkozás Maitreyával

Swami PurnaEgyszer, úgy húsz évvel ezelőtt ráébredtem, hogy életemnek spirituális célja van, és ezt a végső célt minden élőlénnyel meg kell osztanom, beleértve a Földet is.Bármennyire ígéretes is jövője, a Földanya jelenleg nagy bajban van. Nem csoda, hisz végül is a Káli Júga végén járunk. A hindu felfogás szerint az idő ciklikus, és egymást követő négy korban bontakozik ki: az Arany, Ezüst, Réz és Vas korban. Mindegyiket az értékek, és az erények folyamatos hanyatlása jelzi, ahogy az emberiség egyre távolodik az istenségtől.

Bővebben...
 
Mantrák

MantraTény, hogy az emberek többségének nagy nehézséget okoz hozzáfogni olyan dolgokhoz, amelyek nem a pillanatnyi élvezetüket szolgálják. A jóga követése időt, erőfeszítést és kitartást igényel. Még ha valaki őszintén elköteleződik az út követése mellett, a törekvései gyengék és könnyen eltéríthetők lehetnek. A korai védikus időkben (Kr.e. 1500-1000) felfedezték, hogy a hang olyan vibrációkat tud létrehozni, amelyek hatnak a testre és az érzelmekre. Legtöbben tapasztalták már, hogyan tud egy zenei részlet hatni ránk érzelmileg, egy autóduda hangja felébreszt és idegesít, a zakatoló vonat mechanikus, monoton hangja álomba merít. Ugyanezen az alapon bizonyos hangvibrációk, szent szótagok ritmikus ismétlése mély, spirituális szinten hat ránk. A szent hangok vibrációját mantráknak nevezzük.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 Következő > Utolsó >>

Ashramok / Ashrams

Bejelentkezés / Log in