Mandalák / Mandalas

No images


Cikkek
Az elméről

Gondolkoró elmeNaponta kellene gyakorolnunk, hogy a testünket egészségesen, fitten tartsuk. Naponta kell sétálgatni és ászanázni, és talán meditálni is, ha tudunk. Ez jó a testünknek meg az elménknek. Az üres elme az ördög műhelye. Ez azt jelenti, hogy amikor az ember nem csinál semmit, amikor az elméje üres, akkor jön a gonosz és ő viszont csinál ott valamit. Ezért jó, ha elménket lefoglaljuk valamilyen témával, mert különben az olyan, mint a víz, megkeresi a kiutat. Ha van tíz lehetőségünk, hogy mire gondoljunk, akkor az elme kiválasztja magának a legrosszabbat. Az elme a járműnek az ellenőrzője. A testünk a jármű, az elme a kocsis, a tíz vad lovad, az érzékeket kell szabályozni. Szóval, az elme uralja a gondolatainkat, és ha az ördög uralja az elménket, akkor ő lesz a kocsis, ő fog minket irányítani. Az elménket angyallá kell tennünk, és ha ilyen angyalszerű, tiszta tulajdonságaink vannak, akkor az elménk is ilyen lesz és így biztonságosan fogunk eljutni a végcélhoz.

Bővebben...
 
Életvezetés

SirályA lélek fénye sokkal ragyogóbb, mint bármi más. Ha az ember lélek-tudatossággal van teli, akkor minden kellemes és ragyogó. A lélek olyan, mint egy nap, keresztülsüt a bőrünkön, keresztülragyog a szemünkön. A szem persze a lélek tükre, olyan, mint egy ablak, lehet látni a lelket a szemen keresztül. Ha az embernek a lelke felhős, akkor persze a tükröződés is nagyon tompa. Az, hogy felhősek vagyunk, vagy az, hogy ragyogóak, az is rajtunk múlik, az ember saját viselkedésén, saját befogadóképességén, hogy hogyan fogadunk és hogyan tudunk adni. Néha a megértés hiányzik, az előrelátás, de ha egyszer már értünk valamit, akkor már nem gond a felismerés.

Bővebben...
 
Élet és halál

AlkonyKérdés: A szamszkárán kívül mi az, ami belép a testünkbe, követ minket az életünkön át, milyen a színe, hogyan érkezik hozzánk, hogy néz ki, mi mindent lehet róla tudni? Van-e valami más is a szamszkára mellett?

Bővebben...
 
Az ego szerepe

Egy kis egoMa ideális a nap arra, hogy ide kiüljünk. Az elmúlt héten délelőttönként itt ültünk többnyire. Jó az ülőhelyetek? A gadi egy indiai elnevezése az ülőhelynek, ami erőt is jelent, mint egy szék, egy miniszteri vagy elnöki szék. Hogyha a guru elhagyja a testét, akkor átadja a gadiját az ő legkedvesebb tanítványának, hogy azon üljön tovább. Sok helyen a hatalmat kulccsal jelképezik, akinél a kulcs van, annál van a hatalom is.

Bővebben...
 
Érzelmeink ereje

MadárSwamiji elmesél egy történetet egy madárról, aki a saját világát akarta megvédeni a „hatalmassal” szemben. Ennek a madárnak a tengerparton volt fészke a fiókáival de egy nap jött a dagály és magával vitte a kicsikkel együtt az otthonát. A madár, egy pici veréb, nagyon mérges lett, az egész óceánt el akarta pusztítani e miatt. Rettenetesen haragudott az óceánra, amiért a saját kis világát elpusztította. Elhatározta, hogy kiszárítja az óceánt, hogy így más állatra már ne legyen veszélyes. Kis kavicsokat hozott és bedobta a vízbe, éjjel-nappal ezt csinálta, annyira kitartó volt. Időközben éhes lett, álmos és fáradt, de csak hozta és dobálta tovább a vízbe a kavicsokat.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 Következő > Utolsó >>

Ashramok / Ashrams

Bejelentkezés / Log in