Mandalák / Mandalas

No images


Cikkek
Dualitás a világban

Megkezdjük a 2017-es újévet, és semmi kétség, hogy mindannyiunknak vannak fogadalmaink, kigondoltuk, kialakítottuk a szándékainkat, hogy az elkövetkező időben mit fogunk tenni. Megfigyelhettük, hogy a világ rendezetlen és nyughatatlan, egy átalakuláson megy át. Sok minden történik, és nagyon sokféleképpen történnek a dolgok. Fizikai és nem fizikai, szellemi és metafizikai, kulturális és politikai átalakulások történnek, és nagyon sok a zavar, a káosz. Úgy tűnik, a korábbi világrend most átalakul, és másfajta megvilágításba kerül. Szemtanúi lehetünk a legalább három kontinensen történő változásoknak.

Bővebben...
 
Telecast, 2016 októbere - 4. rész

Kérdés: Hogyan lehet a csodákat bevinni a hétköznapi életünkbe?
Válasz: Az ember maga a csoda, nem kell behozni az életbe, hanem mi vagyunk a csodák. Amikor a személyünket, egész lényünket megnézzük, az maga a csoda. Amikor a szellemi energiát még ebbe behozzuk, akkor már ragyogunk is. Ragyogó példák tudunk lenni, azáltal, hogy valójában követjük az utat – valójában, nemcsak a szavak szintjén – akkor csodákat tudunk hozni a saját és mások életébe is.

Bővebben...
 
Telecast, 2016 októbere - 3. rész

Ez a történet emlékezteti Svamijit egy Tulsidas által írt versre: az isteni szerepet kiosztották az összes kereső számára. Az üzenet az, hogy amikor az ember a szellemi útra lép, a szellemi növekedés és tanulás útjára, akkor senki nem állhat az útjába, ez az isteni szabály. Ez az életben a mi legfontosabb feladatunk. Olyan sokszor hallja Svamiji, hogy a pároknak nem egyezik az útjuk egymással, a férfi a nőre a nő a férfira mondja, hogy nem egyezik az útjuk, nem értenek egyet, a családnak, a barátoknak sem tetszik az út és ellenzik. Ez nagyon általános. Svamiji gyakran hallja tőlünk, hogy annyira akarnánk követni az utat, de a családunk, a barátaink, a közösség, amiben élünk, annak nem tetszik. Ez a mi félelmünk, ezt a kérdést nekünk kell megvizsgálni. Nagyon világosan megvan a szabály. Hogy mit tehetünk ebben a helyzetben?

Bővebben...
 
Telecast, 2016 októbere - 2. rész

Krishna idejében Narkasur démon volt az, aki eltakarta a napot, a holdat, és akkor sötétség lett. El tudjuk képzelni, mi lehetett a nap és a hold nélkül? Krishna mindenféle démonnal találkozott. Például amikor egyhónapos kisbaba volt, akkor Putana, egy női alakú démon meg akarta ölni őt. A mellében méreg volt és Krishnát hagyta, hogy tejet, azaz mérget szívjon a melléből. Krishna az összes mérget kiszívta a démonból és ezáltal felszabadította őt. A démon azért jött, hogy megölje Krishnát, de végül felszabadult.

Bővebben...
 
Telecast, 2016 októbere - 1. rész

Ma van Divali, az Amavasya (újhold szanszkrit néven, azaz a holdciklus 14-15. napja). A Purnima (telihold szanszkrit néven) az élet teljességét szimbolizálja, az elme és az egész lényünk teljességét jelképezi. Az Amavasya a fölkelést, az elindulást, a sétálást jelképezi, azt, amikor kijövünk a sötétségből és a fény fele megyünk. Újhold másnapján a hold megint elkezd növekedni és 14 nap múlva elérkezik a telihold, egy újabb Purnima. A novemberi telihold ismét egy fontos esemény lesz majd.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ashramok / Ashrams

Bejelentkezés / Log in