Mandalák / Mandalas

No images


Cikkek
Telecast, 2017. április - 3. rész

Az öngyilkosságról

A világon nagyon sok helyről halljuk az öngyilkosság hírét. Mindenhol akár Indiában, akár Európában, Amerikában, nagyon gyakran halljuk az öngyilkosság tendenciáját. Nagyon sok ember hal így meg. Az öngyilkosság állapota, amikor semmi reményt nem látunk, semmi fényt nem látunk, semmi előrehaladást ebben az életben. Amikor az ember ebbe az állapotba jut, a reménytelenség állapotában van, akkor azt gondolhatja, hogyha ennek a testnek vége, akkor az majd békét ad neki. De az ember téved, ez nem ad békét. Ez nem a béke, hanem a kínlódás kezdete. A testnek vége, de a lélek még mindig zavart. A zavart lélek annyira meg van zavarodva, hogy nagyon sok időbe fog telni, amíg újból meg tud születni. Bármelyik élet, nem csak az emberi életről van szó. Az öngyilkosság koncepciója nem elfogadható, nem kigondolható. Elképzelhetetlen az öngyilkosság koncepciója. Persze, vannak kivételek, amikor az ember úgy dönt, hogy elhagyja a testét, de ez már a jógi kategória.

Bővebben...
 
Telecast, 2017. április - 1. rész

Az igazi tudás

A keresztény országokban most múlt el Húsvét ünnepe, Indiában pedig most van vége Vaisakhi (vagy: Baisakhi) ünnepének. A Vaisakhi az újév, amikor a nyár elkezdődik, amikor elkezdenek aratni. Az emberek már a nagyon forró nyárra készülődnek. Az ünnepeknek üzenete van: új életet jelent, új értelmet ad valaminek, új célt. Egész év során az ünnepek arra emlékeztetik az embereket, hogyan kell várakozniuk, előre tekinteniük, a jövő felé tekinteniük. Túl sok mindent készpénznek veszünk, mint például a napfényt, a csillagokat, a Föld klímáját, az évszakokat, a szelet, a vizet, a környezetünket. Evidensnek vesszük, hogy ezek vannak. A test egészséges mozgását, az elmét is készpénznek vesszük. De veszély van abban, ha elfelejtünk valamit. Bár a pozitivitás ott van előttünk, de a negativitás is mindig ott őgyeleg. Ha nem vagyunk éberek és tudatosak, akkor elképzelhető, hogy az ember a sötétség, a negativitás áldozatává válik. Az éberség alatt ne a stresszre, az aggodalomra gondoljunk, hogy az embernek aggódnia kéne valami miatt is. Az éberség azt jelenti, hogy tudjunk arról, hogy ahol van szépség, ott van csúnyaság is, ahol van fény, ott van sötétség is. Ahogy a gyönyörű rózsának is van tövise.

Bővebben...
 
Telecast előadás (2017. február) - 5. rész

Kérdés: Hogyan lehet valaki a Purna egészség menedzsment számára egy nemzetközi figura? Hogy tud ebben szerepet játszani?
Válasz: Azáltal, hogy úgy élünk. Az egészség menedzselése Svámiji módjára, hogy így élünk. Legyünk a példája annak, hogy ez a mi hasznunkra vált, hogy mi követtük ezt az egészségmenedzsmentet. S az emberek felteszik a kérdést, hogy te mit csinálsz? Akkor lehet azt mondani, hogy én ezt meg ezt csináltam, és te is meg tudod ezt tenni. A példamutatás által lehet segíteni, az embereket úgy lehet inspirálnunk. Ez nagyon fontos, hogy embereket inspirálni tudjunk. Ez a segítség. Adni nekik időt, forrásokat, hogy az emberek számára adjunk lehetőséget, hogy ők is felismerjék, hogy mit lehet tenniük. Nagyon sok anyagi forrásra van szükség, hogy az embereket felvilágosítsuk, hogy hogyan kellene élniük. Az emberek tudatlanok, fel kell őket világosítani. Ezért fontos, hogy inspiráljuk őket, hogy ők is használják a saját lehetőségeiket, hogy jobban el legyenek látva információkkal a világban.

Bővebben...
 
Telecast előadás (2017. február) - 4. rész

Kérdés: A guru hogyan tud hatni a tanítvány egójára?
Válasz: A szatgurut úgy is nevezik, hogy egó evő. Az első, amit egy szatguru tesz, hogy megeszi a te egódat. S minél közelebb megyünk a tűzhöz, annál több forróságot, meleget kell elviselnünk. Kétélű dolog, mert egyrészt nem könnyű a kapcsolódás a szatguruhoz, nem lehet elrejteni előle semmit sem, mert az egó előbb vagy utóbb elő fog jönni, bele fog ütközni, és mint egy léggömb ki fog pukkadni. Jobb nem tettetni, nem úgy tenni, mintha. Az egó nem rossz, mert hogyha pozitív dolgokra használjuk, az jó, de a tettetés, hogy én ilyen vagyok, én olyan vagyok, tehát úgy tenni, mintha mások lennénk nem jó. A legrosszabb, ha az ember a guru előtt teszi ezt, és az ember az egóját megmutatja a mesternek.

Bővebben...
 
Telecast előadás (2017. február) - 3. rész

Kérdés: Hogyan tudjuk az utat az életünkben mindig frissen tartani?
Válasz: Az ember néha megáll, s akkor úgy tűnik, hogy egy kicsit leblokkol. Ha az életmódotok spirituális, illetve szattvikus, akkor nem kell aggódni.
Van egy dal, Mírá, egy misztikus éneke. Azt jelenti, hogy sjámot lélegzek be. (Sjám Krishna egy neve.) Sjámra gondolok, úgy élek, akkor hol van hely más számára?

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ashramok / Ashrams

Bejelentkezés / Log in