Mandalák / Mandalas

No images


Hatha jóga
Cselekvés póz (Karmasana)

„Az embereket tetteik és nem a szavaik alapján ismerik meg."

Cselekvés pózÁllj egyenesen, zárt lábakkal. Kulcsold össze kezeidet a hátad mögött és lélegezz ki. Kezek összekulcsolva, lélegezz be és emeld fel hátra a kezeid, amennyire csak tudod, egymáshoz nyomva a lapockákat. Hajlítsd előre csípőből a hátad, teljesen egyenesen tartva. Most emeld az állad. Bizonyosodj meg róla, hogy a lábaid teljesen nyújtva vannak. Amikor kényelmesen érzed magad ebben a helyzetben, aakkor kilégzésre folytad az előrehajlást, közelítve fejed a térdeidhez, amennyire közel csak kényelmes. Tartsd ki 10-15 másodpercig a pózt. Lassan gördülj ki és térj vissza álló helyzetbe. Ismételd kétszer! Lazíts és figyeld meg a tested.

Hatás: A Cselekvés póz csodálatos revitalizáló azok számára, akik úgy érzik bizonyos napszakokban eltunyulnak. Az elhasznált levegő a tüdőből kiürül, a beáramló friss levegő pedig javítja a vérkeringést, elősegíti az életenergia áramlását a felsőtestbe. Azonnal érezhető a felfrissülés. A gyakorló azonnal képes koncentráltan folytatni a munkát.

 
Fa póz (Vrksasana)

Az élet olyan, mint egy gyönyörű fa.
A szív, az elme és a belső én úgy terjeszkedik, mint a fa.
A fa saját természetében gyökeredzik, mégis a fény felé tör.
Minden teremtő szinten ágakat hajt.
Boldogságban virágzik.
Minden lehetőséget beteljesít.
Igazán a fa tudja hogyan lehet adni…
és miként legyen fogékony.


Fa póz (Vrksasana)Állj egyenesen, összezárt lábakkal, kezek lazán a test mellett. Szemeiddel összpontosíts egy képzeletbeli pontra, egyenesen magad előtt. Emeled fel a jobb lábad, és a talpadat támaszd a bal combod belső felének, amilyen magasan csak tudod. Amikor megvan az egyensúly, mindkét kezed egyszerre emeld a fejed fölé, tenyereidet a fej fölött tedd össze. Maradj így fél percig, ezután finoman enged le kezeidet. Cserélj lábat és ismételd meg a gyakorlatot. Ha kész, lazíts, és figyeld meg a tested.

Hatás: A test és az elme egyensúlyát és stabilitását segíti elő ez a gyakorlat.

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Ashramok / Ashrams

Bejelentkezés / Log in